Venice optreden in Orpheus en ‘kippevel’

Foto:

Laaiend enthousiaste liefhebbers van Venice krijgen de avond van hun leven.

Venice werd in Nederland bekend dankzij een optreden in het radio- en tv-programma ‘2 Meter Sessies’ van Jan Douwe Kroeske. De Lennons traden onder meer op in begeleidingsbands van Linda Ronstadt, Don Henley en Jackson Browne.
Meest kenmerkende aan de band is de veelvuldig gebruikte meerstemmige zang.
In 2006 maakte Venice een theatertour door Nederland met hun album “Amsterdam”.
Ter afsluiting van de week van de jaren ’70 van Radio 2 vond er op 27 april 2007 in de Heineken Music Hall in Amsterdam een spectaculair optreden plaats (Motel Westcoast). Tijdens het concert werd zogenaamde “Westcoast-muziek” (de westelijke kust van Californië) van onder meer The Eagles en Linda Ronstadt gespeeld. Venice werd hier ondersteund door de Nederlandse band de Kast met Syb van der Ploeg.
In 2007 was er weer een tour door Nederland en op 7 juli was de band te gast op Bospop in Weert. In het voorjaar van 2008 was er een kort bezoek met drie concerten en in mei van dat jaar enkele optredens in Engeland. In het najaar van 2008 bezocht Venice Nederland voor een akoestische tour.
In het voorjaar van 2009 heeft Venice Nederland weer bezocht, maar nu voor een Elektrische tour. In het najaar van 2009 kwamen ze weer naar Nederland voor een akoestische toer. Toen kwam ook hun nieuwe live-cd uit, opgenomen tijdens de toer in het voorjaar van 2009. Ook speelde Venice drie jaar geleden in de Grote Kerk in Apeldoorn een toch iets andere ambiance als afgelopen vrijdag in Orpheus. 
In snel tempo werden de nummers gezongen met zo nu en dan een toelichting op de nummers die op de nieuwe dvd staan. En voor de pauze ging de zaal al helemaal los. Na de pauze werden een aantal nummers adembenemend vertolkt. De song Family Tree welke nog steeds al jaren in de top 2000 staat en voor heel veel mensen een bijzondere betekenis heeft werd staand door de hele zaal zachtjes meegezongen

Mark, Pat en Kipp Lennon waren ook de achtergrondzang tijdens de Noord-Amerikaanse en Europese tournee van Roger Waters (ex-Pink Floyd) met zijn project The Wall (2010/2011).

Reacties