Veel regen onderweg

Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en valt af en toe lichte regen. Vanavond wordt de neerslag intensiever en later op de avond en vannacht kan het soms flink plenzen. Daarbij is kans op wateroverlast. Morgen bewolkt en perioden met regen. Woensdag vrij zonnig en droog.

Veel regen onderweg 

Zeist (weeronline.nl), 25 augustus 2014 – Laatste update: 11:24

Er zijn veel wolkenvelden, waaruit hier en daar wat lichte regen of motregen valt. De grootste kans op nog wat zon is voor het uiterste noordoosten van het land.

In de loop van de middag trekt vanuit het zuidwesten een gebied met lichte regen het land binnen. Het (uiterste) noordoosten houdt het nog een tijd grotendeels droog. Er staat een matige meest zuidelijke wind en de temperatuur stijgt naar 17 tot hooguit 19 graden.

Vanavond intensiveert de neerslag en vooral in de tweede helft van de avond en komende nacht kan het flink plenzen. Op plaatsen waar de meest intensieve neerslag over trekt is kans op wateroverlast. De temperatuur daalt naar 11 tot 15 graden.

Morgen is het bewolkt en zijn er perioden met regen doordat een frontale zone nog een tijd boven ons land blijft slepen. In de neerslag is het niet warmer dan een graad of 14, maar in de middag kan de temperatuur tijdens droge perioden stijgen naar 18 graden. In de avond en nacht trekt de dikste bewolking langzaam zuidwaarts, wordt het vanuit het noorden droog en klaart het flink op.

Woensdag is het heel ander weer. Zonnige perioden en stapelwolken wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk droog. De noordoostenwind is matig van kracht en de maxima komen uit tussen 19 en 21 graden.

Donderdag neemt de kans op een bui weer toe. Af en toe schijnt de zon en met 20 tot 22 graden is het net wat warmer.

De dagen daarna is het wisselvallig zomerweer met regelmatig buien en op sommige dagen weinig zon. De middagtemperatuur ligt daarbij rond 20 graden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen