Groot Gelders Staatsieportret “Allen op de foto”

Gezocht: Gelderse ‘hoogheden’ die op de foto willen – Het bordes van Paleis Het Loo in Apeldoorn is 18 oktober het decor voor het Groot Gelders Staatsieportret. Alle Gelderse ‘hoogheden’ worden opgeroepen om zich die dag te laten vereeuwigen. Schutterskoningen, prinsen en prinsessen carnaval, 

Heide/jam/wijn/aardbeien/kersen/bloemen-koninginnen, keurvorsten en keizersparen zijn die zaterdagmiddag om 14.00 uur welkom op koninklijke grond.
De redactie van het TV Gelderland-programma ‘Een wagen vol verhalen’ wil een groot staatsieportret maken van al deze ‘hoogheden’, omdat ze zo’n belangrijke rol hebben in de Gelderse traditie. En waar kan dat beter dan op het bordes van Paleis Het Loo? Alle deelnemers krijgen naderhand een afdruk toegezonden.
Dus, bent of kent u een Gelderse vorst? Geef u dan voor vrijdag 10 oktober op voor het Groot Gelders Staatsieportret via [email protected].
Het Groot Gelders Staatsieportret is een initiatief van ‘Een wagen vol verhalen’. Een project om tradities en gebruiken uit Gelderland te verzamelen op een website, waar iedereen zijn verhalen kan vertellen. Van de verhalen op de site wordt een tv-programma gemaakt dat vanaf 29 september elke maandag te zien is op TV Gelderland.
Het project is te volgen op Facebook (www.facebook.com/eenwagenvolverhalen) en op Twitter (@verhalenwagen)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen