Apeldoornse winkels langer open

Moeten Apeldoornse winkeliers zelf kunnen bepalen wanneer ze hun winkels open doen? De gemeenteraad organiseert op 25 september 2014 een hoorzitting over deze vraag. Apeldoorners en Apeldoornse organisaties zijn welkom om hun mening te komen geven over het initiatiefvoorstel ‘Openingstijden winkels’.

Op 5 juni 2014 dienden de gemeenteraadsfracties van D66, VVD, PvdA, GroenLinks en Leefbaar Apeldoorn een initiatiefvoorstel in over de openingstijden van de winkels in Apeldoorn. Deze raadsfracties willen dat winkeliers zelf mogen bepalen wanneer ze hun winkel open doen. Volgens de huidige gemeentelijke verordening mag dit niet. De gemeenteraad heeft het initiatiefvoorstel aangenomen. De procedure om de gemeentelijke winkeltijdenverordening te wijzigen, is hiermee gestart.
Op 25 september 2014 zal de gemeenteraad een hoorzitting houden. Iedereen die een mening heeft over de plannen om de winkeltijdenverordening aan te passen, is van harte welkom om deze te geven. Van iedere gemeenteraadsfractie zal er een raadslid of fractievertegenwoordiger zijn om naar uw mening te luisteren. Maximale sprekerstijd is 5 minuten per spreker. De gemeenteraadsfracties kunnen uw mening meenemen in hun afweging om voor of tegen te stemmen bij het uiteindelijke raadsbesluit hierover.
Insprekers kunnen zich aanmelden via [email protected]. Meer informatie over het initiatiefvoorstel ‘Openingstijden winkels’ en de hoorzitting vindt u op www.apeldoorn.nl/gemeenteraad.
Hoorzitting ‘Openingstijden winkels’
25 september 2014 
21.15 uur 
Raadzaal stadhuis, Marktplein 1, Apeldoorn
Bron: apeldoorn.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen