112

Vijf aanhoudingen voor gewapende overval in Apeldoorn

Foto: politie

Maandag rond 14.35 uur vond een overval plaats op een bedrijf aan de Paramariboweg. Daarbij zou met een vuurwapen gedreigd zijn. Nadat zij een hoeveelheid goederen hadden buitgemaakt gingen de vijf verdachten er in een bestelbus vandoor. Met hulp van alerte getuigen kon de politie hen nog diezelfde middag aanhouden. De politie is nog volop bezig met onderzoek.

Overval Cameratools

Vijf mannen kwamen het bedrijf binnen waarna zij een aantal aanwezige personen bedreigden met een vuurwapen en spoten met pepperspray. Met de buit, waaronder diverse elektronica, reden de verdachten in een busje weg. Politie was snel na de melding ter plaatse en startte direct een onderzoek.

Politiehelikopter

Daarbij werd onder meer een helikopter ingezet. In totaal zeven mensen die vanwege de pepperspray last hadden van ogen en/of luchtwegen zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel, dit betrof zowel medewerkers als klanten. De brandweer heeft metingen verricht om uit te sluiten dat er sprake was van een gevaarlijke stof; dit bleek niet het geval.

Busje uitgebrand aangetroffen

Er is in de omgeving van Beekbergen maandagmiddag een brandend busje aangetroffen. Er wordt onderzocht of deze verband heeft met het onderzoek. Mede dankzij getuigen kon de politie later in de middag vijf verdachten aanhouden op verdenking van diefstal met geweld in vereniging. Het gaat om mannen, in leeftijd variërend van 18 tot 44 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle vijf zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau en in verzekering gesteld.

Uitgebreid onderzoek

De recherche en forensische opsporing hebben zowel in het bedrijf als op de plaats waar de bus brandend werd aangetroffen (sporen)onderzoek gedaan. Op die plek is ook een speurhond ingezet om te zoeken naar mogelijk achtergebleven goederen of sporen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak verder en roept getuigen op om contact op te nemen met de Districtsrecherche in Apeldoorn op 0900-8844.

Reacties