112

Grootscheepse rollerbankcontrole levert in ieder geval 15 hardrijders op

De politie heeft vrijdag, aan het begin van de avond, een grote rollerbankcontrole gehouden op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn.

Grootscheepse scootercontrole

De politie stond met twee rollerbanken op een parkeerplaats tegenover het Shell-tankstation. De controle werd van 18.00 uur tot 20.00 uur gehouden. Tijdens de controle werden meerdere scooters van de weg gehaald en op een rollerbank gezet. De politie reed met meerdere motoragenten rond om de scooters van de weg te halen. Volgens een agent, werden meerdere mensen betrapt op het rijden zonder rijbewijs en het rijden op een scooter die te hard liep. De agent kon niet het exacte aantal uitgeschreven boetes vertellen.

Te hard

Zeker zijn er 15 bestuurders betrapt voor het rijden op een te hard rijdende scooter. Deze bestuurders krijgen een boete en een wok-status. Dit betekent dat zij hun scooter moeten herkeuren.

Belediging

Ook werd er een persoon aangehouden voor belediging. De jongen reed op een scooter waarvan de agenten dachten dat hij te hard liep. De agent nam om die reden de scooter in beslag, omdat hij dacht dat de scooter een begrenzer zou hebben. De jongen werkte in eerste instantie mee maar begon daarna de agent te beledigen. De agent hield hierop de jongen aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau aan de Europaweg. Daar is ook zijn scooter heen gebracht voor verder onderzoek.

Lampje voor zonder licht fietsen

Daarnaast heeft de politie ook meerdere fietsers aangesproken voor het fietsen zonder licht. Zij kregen van de agenten een lampje, zowel voor als achter. Een boete bleef voor hun uit.

Cookieinstellingen