Apeldoorn is op zoek naar een nieuwe stadsdichter

Foto: pixabay Alexas Fotos

De stadsdichter is ‘poëtisch ambassadeur’ van Apeldoorn en schrijft regelmatig gedichten over Apeldoorn. Sinds 2010 heeft Apeldoorn om de twee jaar een nieuwe stadsdichter.

Stadsdichter Hanz Mirck draagt op donderdag 26 januari 2017, aan het begin van de Poëzieweek, het stokje over aan een opvolger. Belangstellende Apeldoornse dichters kunnen zich uiterlijk 7 november melden bij de ‘commissie stadsdichter’ via [email protected].

Stadsdichter met visie gezocht

De commissie zoekt iemand die poëzie kan schrijven over verschillende onderwerpen. Een dichter die met een speciale blik naar de stad kijkt, ziet wat anderen niet zien, zegt wat anderen niet zeggen. Samen met de commissie zoekt hij of zij naar actuele maatschappelijke thema’s. Gedichten daarover publiceert de gemeente op ansichtkaarten. Ook draagt de dichter(es) de gedichten voor bij speciale gelegenheden. Het college van B&W stelt de dichter voor twee jaar aan. De stadsdichter krijgt een onkostenvergoeding.

Aanleveren van gedichten

Dichters die belangstelling hebben voor het stadsdichterschap kunnen enkele gedichten aanleveren via deze site. De commissie beoordeelt de gedichten. Deze bestaat uit Carla van Surksum, Reina Halbesma, Ingrid Blijenberg en Yvon Harryvan. Zij nodigen enkele dichters uit voor een gesprek en een proefopdracht. Daarna kiest de commissie een waardige opvolger van Hanz Mirck.

 

Reacties