Onduidelijke brief? Stuur ‘m terug naar de gemeente!

Foto: ©Apeldoorn

Als gemeente vinden we het belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn. Bijvoorbeeld in onze brieven en in andere teksten.

Onduidelijke brief? Stuur ‘m terug naar de gemeente!

Dat kan altijd beter en daarom vragen we inwoners om onduidelijke brieven aan ons terug te sturen. We geven vanaf nu, brieven van de gemeente, zoveel mogelijk het bericht ‘Meld Wollige Taal’ mee. Ook mails van de gemeente kunnen eenzelfde afbeelding bevatten. Wethouder Wim Willems vertelt dat het hele college van burgemeester en wethouders hier erg blij mee is en dat ze benieuwd zijn naar wat er wordt teruggestuurd; Duidelijke taal is belangrijk om elkaar goed te verstaan. Het voorkomt wederzijds onbegrip en daardoor veel e-mails en telefoontjes.

Duidelijkheid

Kijk maar eens naar het volgende filmpje dat laat zien hoe het voor mensen is om een onduidelijke brief van de gemeente te krijgen.

https://youtu.be/04BLrvezXjk

Meer informatie

In de hal van het gemeentehuis staat het schaap op ware grootte. Daarin kunnen de brieven ingeleverd worden. De brieven kunnen ook worden opgestuurd naar [email protected] Kijk op apeldoorn.nl/duidelijk, hoe dat precies in z’n werk gaat.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.