Dik verdiende zege Robur et Velocitas bij WSV

Gino de Zeeuw geeft visitekaartje af

Robur et Velocitas behaalde zondagmiddag een even verrassende als verdiende zege in de uitwedstrijd bij WSV. Weinigen zullen de degradatiekandidaat uit Kerschoten vooraf hebben getipt als winnaar van de derby in de tweede klasse I, maar op de 0-1 viel niets aan te merken. Uitgerekend Gino de Zeeuw, die Robur in de zomer verruilt voor WSV, scoorde de enige goal van de wedstrijd.
Veel van de toeschouwers, die op het WSV-terrein getuige waren van de wedstrijd, zullen zich hebben afgevraagd hoe het kan dat Robur et Velocitas zó laag op de ranglijst staat. De gasten, die strijden tegen degradatie, speelden simpelweg het betere voetbal en kregen ook de beste kansen. Al in de eerste helft had de elf van trainer Willem Mulderij het overwicht in doelpunten kunnen omzetten. Pas halverwege de tweede helft velde De Zeeuw het vonnis over zijn toekomstige club.
pouw 300x33 Apeldoorn Sport Uitslagen en Standen
WSV – met uitzondering van onverzettelijke aanvoerder Johan Masselink, leek getroffen door een collectieve aanval van voorjaarsmoeheid. De spelers van de nummer vier van de ranglijst wekten de indruk alsof het seizoen al voorbij was, terwijl zij voorafgaand aan de huidige speeldag met slechts twee punten achterstand op nummer twee SDOUC nog volop mogelijkheden bezaten om via een achterdeur de nacompetitie om promotie te bereiken. Door afwezigheid van de geblesseerde Joey Ngarigota miste de thuisploeg voorin een aanspeelpunt.

spachtelputz Uitslagen en Standen

Terwijl voor Beekbergen door de 1-5 nederlaag op eigen veld tegen Columbia het doek bijna is gevallen, mag Robur et Velocitas door de winst in de derby weer stilletjes hopen op deelname aan de nacompetitie om lijfsbehoud. Met nog drie duels voor de boeg is Robur (17 punten) het als twaalfde geklasseerde Jonge Kracht tot op twee punten genaderd. WSV blijft ondanks het verlies nog altijd uitzicht houden op de tweede plaats in de eindrangschikking.