Gelre is voorbereid op eventuele komst patiënten met ebola

ZUTPHEN – Gelre ziekenhuizen heeft zowel op de locatie in Zutphen als in Apeldoorn maatregelen getroffen om optimaal voorbereid te zijn op de eventuele komst van een patiënt met ebola. Hoewel de kans daarop vooralsnog heel erg klein is.

Ziekenhuis Deventer voorbereid op Ebola-virus
Het virus heeft de laatste tijd in West-Afrikaanse landen als Liberia en Sierra Leone al meer dan duizend dodelijke slachtoffers geëist. De ziekte is zeer besmettelijk.
Alle medisch specialisten, verpleegkundigen en andere medewerkers van de twee Gelre ziekenhuizen zijn inmiddels geïnstrueerd over het protocol dat gehanteerd moet worden. Dat laat woordvoerder Herman Markink weten.
De maatregelen bestaan onder meer uit onmiddellijke strikte isolatie van een patiënt waarvan vermoed wordt dat deze besmet is met het virus. De patiënt komt dan in een speciale kamer, zodat in principe geen nieuwe besmetting en verspreiding plaatsvindt.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties

Cookieinstellingen