Winkeliers reageren verdeeld over koopzondag

Winkeliers in Apeldoorn reageren verdeeld op een mogelijke verruiming van het aantal koopzondagen. De kerken dringen aan op behoud van de zondagsrust.

Apeldoorn organiseerde gisteravond een hoorzitting over een voorstel tot verruiming van de winkeltijden. Winkeliers kunnen daarbij zelf kiezen om elke zondag en elke doordeweekse dag tot 22.00 uur open te zijn. Vijftien insprekers gaven donderdag hun visie.
Grootwinkelbedrijven zoals Dirk van den Broek en de Mediamarkt, dringen aan op een snelle verruiming van het aantal koopzondagen. Ook de tuincentra zijn voor. „Apeldoorn is geen eiland.” De tuincentra zeggen omzet te zien wegvloeien naar andere steden.
De winkeliers in winkelcentrum de Oranjerie zijn verdeeld. De winkeliersvereniging (vijftig ondernemers) vraagt de raad vooral om eenduidigheid in de winkeltijden. „Dit voorstel leidt tot een verdere versnippering.” Ook de winkeliers in de binnenstad zijn verdeeld.
De eigenaar van een speelgoedzaak in winkelcentrum De Eglantier slaakte een noodkreet over het vrijgeven van de koopzondagen. „Wanneer kan ik dan nog met mijn kleinzoon spelen?” Ook in de Eglantier zijn de ondernemers verdeeld.
Lees verder bij het RD
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties