Weer zorgt voor overlast in Gelderland

In Arnhem viel aan de Spijkerstraat een boom op meerdere auto’s. In Velp kwam een boom op de Van Tienhovenlaan terecht. Ook in Nijmegen, Hedel, Zutphen, Rekken en Doetinchem moesten de hulpdiensten al in actie komen. Steeds is de storm de boosdoener.

Waarschuwing van KNMI

Het KNMI deed eerder op de dag al een waarschuwing de deur uit voor het verkeer. Mensen die de weg op gaan moeten rekening houden met zware windstoten. In sommige gevallen zelfs tot 90 kilometer per uur.

Rest van de week

Maandag begint de dag met veel wind, maar wel op veel plekken droog. Tijdens de ochtendspits is het een graad of 5, maar de wind maakt de gevoelstemperatuur enkele graden lager. In de loop van de dag neemt de westenwind in kracht af. Het weerbeeld bestaat uit af en toe zon en enkele korte, maar felle, buien. Het wordt circa 9 graden.

Dinsdag wordt weer een behoorlijk natte dag met regelmatig buien. Ook de wind is weer van de partij, zodat het opnieuw eerder herfst is dan lente. Het wordt maximaal 10 graden.

Ook de rest van de week ziet er herfstachtig uit. Tijdens het Paasweekend knapt het weerbeeld op. Het wordt droger en er komt meer ruimte voor de zon. Het blijft eerst aan de frisse kant met maxima rond 9 graden, maar vanaf Tweede Paasdag nemen de kansen op wat warmer weer toe.

Reacties