Op veel plaatsen zon en vrijdag temperaturen tot 20 graden

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon. Alleen in het noorden en rond het IJsselmeer komt laaghangende bewolking voor en is lokaal sprake van dichte mist. De mist trekt langzaam op, maar het duurt nog een tijd voordat de zon doorbreekt.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden met vooral in het noorden stapelwolken. Bij een zwakke zuidelijke wind stijgt de temperatuur naar 14 graden langs de kust tot plaatselijk 19 in het zuidoosten. In de kuststreken kan de wind vanmiddag aanlandig worden. De temperatuur zal dan een aantal graden dalen en daarbij is kans op laaghangende bewolking van zee.

Vanavond lossen de stapelwolken langzaam op, zijn er heldere perioden en kunnen op verschillende plaatsen mistbanken ontstaan. Lokaal kan de mist dicht zijn en het zicht minder dan 200 meter. De temperatuur daalt naar een graad of 4.

Morgen staat ons een warme lentedag te wachten. In de vroege ochtend is het lokaal nog mistig, maar in de loop van de ochtend gaat overal de zon schijnen en schiet de temperatuur omhoog. In de middag is het een graad of 16 in het noorden en in het zuidoosten zijn maxima van 22 graden mogelijk. In de centrale delen kan de temperatuur naar 20 graden stijgen en dan hebben we een officiƫle warme dag. In de middag wordt de zon minder fel door velden sluierbewolking.

Zaterdag hebben we te maken met een heel ander weertype. Er is vrij veel bewolking en zo nu en dan regent het licht. Daarbij staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt 13-14 graden in de kustprovincies tot maximaal 17 in het zuidoosten.

Ook zondag hebben we te maken met wolkenvelden, maar daarbij schijnt af en toe ook de zon. Plaatselijk kan een licht buitje ontstaan en het wordt 14 graden op de Wadden tot 19 in het zuidoosten.

Na het weekend is het tijdelijk wat koeler, maar halverwege de week kan het in de zuidoostelijke helft opnieuw 20 graden worden. Daarbij schijnt regelmatig de zon en er valt weinig neerslag.

Reacties