Volleyballers Draisma Dynamo sluiten play-offs af op vierde plaats

Zoals wel een beetje mocht worden verwacht heeft Draisma Dynamo ook het tweede duel in de ‘troostfinale’ van de play-offs verloren. In Doetinchem leden de Apeldoornse volleyballers woensdagavond voor de tweede keer binnen vijf dagen een kansloze 3-0 nederlaag tegen Wenters Sports Orion.

Zoals volleybalkrant.nl meldde had de ploeg van coach Jorg Radstake het seizoen in mentaal opzicht al afgesloten. De gretige Doetinchemmers op hun beurt wilden hun vertrekkende trainer Bas Hellinga een passend afscheid geven. Met zes blokpunten was Wessel Anker de meest opvallende man aan Apeldoornse kant. De setstanden luidden 25-22, 25-17 en 25-23 in het voordeel van Orion. Door de nederlaag beëindigt Draisma Dynamo het seizoen als vierde.

In de play-off finale kwam het Landstede van de Apeldoornse coach Redbad Strikwerda een stapje dichter bij de derde landstitel op rij. De Zwollenaren wonnen in Groningen ook het tweede finaleduel. Zondag volstaat een overwinning in eigen huis voor titelprolongatie. Voor Strikwerda zou het zijn zesde landstitel in zijn trainersloopbaan betekenen.

Reacties