Apeldoorners gekoppeld aan oude bekende VK Jihostroj České Budĕjovice

De volleyballers van Draisma Dynamo zijn bij de loting voor de Europa Cup gekoppeld aan het Tsjechische VK Jihostroj České Budĕjovice. Doordat enkele plekken vrijkwamen in het toernooi om de CEV Cup schoven de Apeldoorners met een wild card door na het tweede Europese clubtoernooi.

De ploeg uit Tsjechië is voor de Draisma Dynamo geen onbekende. In het seizoen 2001-2002 troffen beide clubs elkaar voor de Top Teams Cup. Op 19 december 2001 werd het in Budĕjovice na een bloedstollende wedstrijd 3-2 voor de thuisploeg, drie weken later won Dynamo in Apeldoorn met 3-1 en bekerde Dynamo door.

Een seizoen later mocht het toenmalige Piet Zoomers/D het kwalificatietoernooi voor de Top Teams Cup organiseren en kwamen de Tsjechen opnieuw naar Apeldoorn. In een bomvolle Dynamohal won de thuisploeg opnieuw (3-2). Het bleek achteraf de basis van het grootste Europese succes uit Dynamo’s clubgeschiedenis. Een half jaar later mocht aanvoerder Bas van de Goor de Europacup omhoog tillen!

Draisma Dynamo begint in de eerste ronde van het CEV Cup toernooi op woensdag 4 november met een thuiswedstrijd in Omnisport. Twee weken later volgt de return. Doordat de Apeldoorners uitkomen in het toernooi om de CEV Cup, is de ploeg verzekerd van minimaal twee ronden Europees volleybal.

Mocht over twee wedstrijden de ploeg uit Tsjechië worden verslagen, dan speelt Draisma Dynamo in de tweede ronde tegen de winnaar van de ontmoeting tussen SWD Powervolleys Düren (Duitsland) en ASUL Lyon Métropole (Frankrijk). Op 1, 2 of 3 december wordt begonnen met een uitwedstrijd, op woensdag 16 december volgt dan de thuiswedstrijd.

Indien de Tsjechen te sterk blijken, dan vervolgt Draisma Dynamo haar Europese avontuur in het toernooi om de Challenge Cup. Daarin wacht dan de winnaar van de ontmoeting tussen Spartak Myjava (Slowakije) en Calcit Kamnik (Slovenië). De speeldata voor die duels zijn dezelfde als in het toernooi om de CEV Cup.