WK beach volleybal en drakenboot spetterend

WK Beachvolleybal Apeldoorn spectaculair geopend tijdens Drakenbootfestival

Na de officiële openingsceremonie van het WK Beachvolleybal in Den Haag was het de beurt aan Apeldoorn om het WK in eigen stad te openen.

Met dans en muziek werd het tiende wereldkampioenschap ingeluid tijdens het Drakenbootfestival, traditioneel een drukbezocht evenement in Apeldoorn.

Om de verbondenheid van de twee evenementen te onderstrepen is het Drakenbootfestival dit jaar in “beach-sferen” gestoken. De openingsceremonie werd bijgewoond door burgemeester John Berends, wethouder van sport Nathan Stukker, WK ambassadeur Sander Mulder en vertegenwoordigers van de Bas van de Goor Foundation.

Burgemeester Berends: “Ik ben trots dat we hier op het Drakenboot Festival een ander mooi evenement mogen openen. Het is belangrijk voor onze stad dat Apeldoorn evenementen van dit kaliber mag organiseren en instaat is om zich te ontwikkelen naar een topevenementenstad. Iedereen hier aanwezig mag daar ontzettend trots op zijn.”

Vanaf zaterdag 27 juni vinden in Apeldoorn dagelijks wedstrijden plaats van het WK Beachvolleybal. Morgen starten de eerste wedstrijden om 11.00 uur. Om 12.00 uur komen de Nederlanders Steven van de Velde en Michiel van Dorsten in actie. Het Nederlandse duo Jolien Sinnema en Rimke Braakman speelt om 21.00 uur. Kaarten zijn te koop vanaf € 5,00 via de website www.wkbeachvolleybal2015.nl en aan de kassa op het Marktplein.

Reacties