Apeldoorn wil glazen huis in 2017

Bron: Omroep Gelderland

Op de SGP na willen alle partijen van de Apeldoornse gemeenteraad dat de burgemeester en zijn wethouders gaan uitzoeken of het mogelijk is om het Glazen Huis met Serious Request van 3FM in 2017 naar Apeldoorn te halen.

Leefbaar Apeldoorn diende een motie in die door vrijwel de gehele gemeenteraad werd gesteund. Na het WK Beach Volleybal en het binnenhalen van de Giro d’Italia wil de gemeenteraad via het Glazen Huis laten zien dat Apeldoorn een gemeente is om trots op te zijn.

Volgens het breed gedragen voorstel is het Glazen Huis goed voor de stad en zitten veel Apeldoorners te wachten op de komst van Serious Request. Daarnaast past het evenement goed op de evenementenkalender van de gemeente, aldus Leefbaar Apeldoorn.

Verslaggever Arjan Hoefakker van Omroep Gelderland sprak met de initiatiefnemer van de motie:

Via crowdfunding naar Apeldoorn

Het is wel de bedoeling dat de Apeldoornse ondernemers en inwoners bijdragen aan de komst van het evenement, zegt Wim Willems van Leefbaar Apeldoorn. ‘Het bedrag om Serious Request naar de stad te halen moet deels via crowdfunding worden opgehaald.’

SGP tegen de popmuziek

De SGP was de enige partij die de motie niet steunde. SGP-voorman Henk van den Berge legt uit waarom: ‘Het was een lastige afweging voor ons. We steunen natuurlijk het Rode Kruis en het goede doel, alleen de manier waarop niet. We hebben principiële problemen met de popmuziek en we houden het marktplein ook graag vrij voor marktkooplui.’

Het Glazen Huis staat in 2015 in Heerlen, in 2016 staat het in Breda. In 2017 moet het dus in Apeldoorn te bewonderen zijn.

Reacties

Cookieinstellingen