Melchior van de Pol uit Apeldoorn heeft zaterdag de OnderdijksRun gewonnen.

KAMPEN – Melchior van de Pol uit Apeldoorn heeft zaterdag de OnderdijksRun gewonnen. Hij liep de 15 kilometer in een tijd van 56.41 minuten. Dat was een parcoursrecord. Jacqueline Rustidge won bij de vrouwen.

Op 3 oktober 2015 heeft de tweede editie van de OnderdijksRun te Kampen plaatsgevonden.

Het programma:

13.30 uur: 1000 meter Kidsrun.

15.00 uur: 3, 6 of 9 kilometer wedstrijdloop

15.10 uur: 15 kilometer wedstrijdloop.

Start en finish waren bij Basisschool het Stroomdal in de wijk Onderdijks te Kampen-Zuid.

Het betrof een nagenoeg geheel verhard parcours welke voer door de wijk Onderdijks. Het parcours had een lengte van 3 kilometer welke de deelnemers aan de 15 kilometer vijf maal dienden te overbruggen. Met vele bochten en een stuk gras was het geen snel parcours. Er moesten steeds hardlopers op de diverse afstanden worden ingehaald wat het tempo wat drukte.

Er stond vrij veel wind en het voelde wat benauwd aan. Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn liep op de afstand 15 kilometer onbedreigd solo naar de winst in een geregistreerde eindtijd van 56.41 wat tevens een parcoursrecord betekende. Van de Pol kampte vorige weekeinde met een verzuurde linkerkuit welke deze dag zeer goed stand hield na een accupunctuurbehandeling afgelopen week. Met enkel wat lichte gevoeligheid verliep de race soepel.

Jacqueline Rustige uit Kampen won bij de dames overall de langste afstand in 1.00.11. De 10 kilometer werd overall bij de mannen een prooi voor Bernard Nitrauw uit Zwolle in 39.37 en bij dames won Erna van Es-Keen overall in 46.08. Op de 6 kilometer won bij de heren Jan-Wim Kanis overall in 24.02 en bij de dames won Ellen Lans uit Kampen overall in 30.25. Richard Kroon uit Kampen won de 3 kilometer bij de heren overall in 11.24 en bij de dames zegevierde Manon Kippers uit Kampen overall in 17.11.

Het hardloopevenement trok in totaal ruim 400 deelnemers. Voor meer informatie en uitslagen: http://www.uitslagen.nl http://www.onderdijksrun.nl

Reacties

Cookieinstellingen