Licht op Herinnering – de 7e editie – op 4 november.

In de donkerte van november samen een geliefde overledene gedenken. Door geur, muziek, woorden, stilte, samenzijn, of alleen even mijmeren…

De afgelopen jaren vonden steeds meer mensen hun weg naar de bijzondere herdenkingsavond op de begraafplaats aan de Soerenseweg. Vorig jaar, kon deze door een tekort aan financiën . De werkgroep meldt verheugd dat zich sponsoren gemeld hebben en dat ze vol goede moed en zin aan de voorbereidingen zijn begonnen.

De 7e editie, die plaats vindt op 4 november a.s. heeft de insteek: Stilstaan bij het geleefde leven en voortgaan met de herinneringen.

Er is het poeziepad, de stille jukebox, het namen zingen, Nieuw dit jaar zijn de Lichtpuntjes en Samen Genoten. Op diverse plekken langs de uitgelichte route zitten musici.

Jaarlijks vragen de bezoekers of deze traditie nog lang door zal gaan. Ze vinden troost en herkenning in dit ingetogen herdenkingsproject. Het tot stand komen hiervan lukt alleen door de inzet van talloze vrijwilligers en de fantastische hulp van de begraafplaatsmedewerkers en beheerders.

Iedereen is welkom tussen 18.00 en 21.00 uur. Het uur voorafgaand aan de openstelling zal de begraafplaats gesloten zijn.

De organisatie wil dit project graag nog lang voortzetten. De toegang is gratis, er staan echter dozen waarin een donatie achter gelaten kan worden en collectebussen om het avond ook volgend jaar doorgang te kunnen laten vinden.

Meer informatie is te vinden op www.lichtopherinnering.nl -daar vindt u ook het banknummer voor donaties.

Cookieinstellingen