Nationale Voorleesdagen, Apeldoorn leest!

Foto: kinderopvang Humanitas

De Nationale Voorleesdagen beginnen morgen weer en duren tot en met 6 februari 2016. Centraal staat dit jaar het prentenboek: “We hebben er een geitje bij!” geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Het vrolijke boek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2016!

Het vertelt het verhaal van Mik. Mik woont op de kinderboerderij en gaat bij alle dieren langs om te vertellen dat er een babygeitje is geboren! Het is feest!

Kinderboerderij Laag Buurlo

Scholen en kinderopvang doen elk jaar weer hun uiterste best een bijzonder tintje aan de opening van de voorleesdagen te geven. Sommigen zijn daar zelfs erg creatief in! Zo gaan de kinderen van kinderopvang Snoopy naar het verhaal luisteren in de geitenstal van kinderboerderij Laag Buurlo! De picknickmand gaat ook mee, dan kan er tijdens het luisteren lekker gegeten worden.

Bekende Apeldoorners

Bekende Apeldoorners verlenen hun medewerking door voor te komen lezen op school. Burgemeester John Berends geeft het startschot door voor te lezen aan de kleuters en de leerlingen uit groep 3 van openbare daltonschool De Horst (De Maten) en de Apeldoornse kinderboekenschrijver Tom Leeneman is te gast bij De Reiziger in Dok Zuid. Op veel scholen zetten opa’s en oma’s zich in door te komen voorlezen.

Mini editie

Er komt een mini-editie uit die bij de boekwinkel te koop zal zijn voor € 4,95. Daar hoort een interactieve app bij, met spelletjes, liedjes en een animatie van het prentenboek voorgelezen door Georgina Verbaan. In het boekje is de code om de spelletjes te kunnen doen, terug te vinden. Wie alvast van een voorproefje wil genieten kan hier terecht (zonder code). De app is vanaf morgen te downloaden!

 

Reacties

Cookieinstellingen