Deventer Irish Pubfestival met record aantal Ierse artiesten

Een recordaantal Ierse artiesten en nog niet eerder zoveel deelnemende Deventer kroegen (15). Het Deventer Irish Pubfestival, dat op vrijdag 5 februari 2016 voor de 22e keer wordt gehouden, groeit bijna uit zijn jasje. Ook dit jaar worden er duizenden liefhebbers van Ierse muziek verwacht. En daags na het pubfestival is er een Irish Night in de Oude Mariakerk, dat eveneens ijzersterk bezet is.

Organisatie

Noel en Lynn Shannon – die samen het succesvolle muzikale duo The Shannons vormen – nemen voor de vierde keer de organisatie voor hun rekening. ‘Toen we de organisatie eind 2012 overnamen, was het Deventer Irish Pubfestival op sterven na dood’, zegt Noel Shannon. ‘We hadden weinig tijd om artiesten vast te leggen, maar het lukte. Daarna is het festival alleen maar gegroeid. En we merken het ook aan de reacties van Ierse muzikanten, die eenmaal terug eigen land vertellen over de ervaringen in Deventer. Daardoor willen steeds meer artiesten graag naar dit pubfestival komen.’

Artiesten

Uit Ierland komen het Turkey Williams Duo, Darren Byrne en David Munnely en Philip Masure naar Deventer. Maar ook een groot aantal Ierse muzikanten dat in Nederland woont, zoals Mark Gilligan, Paul Martin en zeker niet te vergeten Noel Shannon, die met zijn vrouw Lynn en de Britse violist Jimmy Ellis The Shannons vormt.

Op 5 februari starten de optredens in de vijftien kroegen om 20.00 uur. De kroegen in Deventer zullen zich voor een avond transformeren tot echte Ierse pubs. Met live muziek onder het genot van een heerlijke Guinness of Murphy’s wordt u meegenomen in een warme en typisch Ierse sfeer.

Ierse volksmuziek

De mensen kennis laten maken met de Ierse volksmuziek: dat is het doel van het Irish Pub Festival. Het unieke is dat er niet één, maar vijftien verschillende bands zullen optreden. ‘Dat maakt het festival zo mooi: als de muziek het ene café niet bevalt, ga je gewoon naar de volgende kroeg toe om daar de sfeer te proeven’, lacht Shannon.

Concert in de Oude Maria Kerk

Een dag na het Deventer Irish Pubfestival is er een speciale Irish Night in de Oude Mariakerk. ‘Het is een minifestival, waarbij we echte Ierse sfeer creëren’, zegt Noel Shannon. In de kerk zullen The Shannons met Jimmy Ellis te zien zijn, alsmede David Munnelly en Philip Masure. De avond wordt afgesloten met een optreden van Wild Geese. De Irish Night begint om 19.15 uur.

Programma

Het pubfestival begint op vrijdag 5 februari om 20.00 uur en de vijftien deelnemende kroegen zijn dan gratis toegankelijk. Onder meer Frank Blueka, The Lowland Paddies, Bottles of Smoke en Boxin de Vox zullen een optreden geven in de Deventer binnenstad. Tot in de late uurtjes spelen ze hun Ierse muziek. Het concert op 6 februari in de kerk kost € 10,- in de voorverkoop (via www.irishpubfestival.nl), terwijl er aan de deur € 12,50 wordt betaald. Om 18.45 uur gaan de deuren open.

Meer informatie is te vinden op www.irishpubfestival.nl.

Programma Irish Pubfestival:
Warming-up, vanaf 17.00 uur:
Cafe Kaal: The Shannons & Ken Warner (after work borrel)

Pubfestival, vanaf 21.00 uur:
Cafe de Alm: Rory Gallagher tribute Band
Walhalla: Filthy Nelly + Cd promotie tour; support: Bunch of Bastards (20.00 uur)
Hans & Grietje: The Lowland Paddies
De Heeren op de Brink: The Shannons met Jimmy Ellis
De Waagschaal: Frank Blueka
Bierencafë de Heks: Darren Byrne
Danscafé Persee: Bottles of Smoke
De Buren van Schimmelpenninck: Turkey Williams Duo
De Hip: n.t.b.
Café Midtown: Flannery
Cafe de Vrienden van Vroeger: Croi
Eetcafé de 7de Hemel: Boxin de Vox
De Oude Maria Kerk: Mark Gilligan Trio met Paul Martin & Jock the Box
Grand Café Dikke van Dale: Raglan Roadworks

Reacties

Cookieinstellingen