Matchingsmarkt voor medewerkers Vérian in Werkplein Activerium

Foto: pixabay

Op vrijdagmiddag 18 maart organiseert Vérian in samenwerking met de gemeente Apeldoorn een bijeenkomst voor medewerkers van Vérian. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor de medewerkers huishoudelijke hulp in Apeldoorn waarvan het contract per 1 juni 2016 afloopt. Een deel van hen heeft al een aanbod gekregen van Gelder Thuiszorg en van Thuishulp Gezellig. Het is bekend dat meer thuiszorgaanbieders interesse hebben getoond om in zee te gaan met deze werknemers. Om de medewerkers de mogelijkheid te bieden rechtstreeks in contact te komen met andere werkgevers, wordt nu een matchingsmarkt georganiseerd.

Matchingsmarkt

De Vérian-medewerkers kunnen vrijdag met andere aanbieders van huishoudelijke hulp in gesprek. Daarnaast kunnen zij informatie krijgen over werken in een zzp-constructie of over het starten van een eigen bedrijf. Ook kunnen zij terecht bij het UWV met uiteenlopende vragen. Rien Zwart van  Vérian: “Er is ons veel aan gelegen om alle cliënten en medewerkers huishoudelijke hulp tijdig elders onder te brengen. In overleg met de gemeente is deze matchingsmarkt georganiseerd zodat de medewerkers een goed overzicht krijgen van wat hun mogelijkheden zijn.”

Rol gemeente

De primaire verantwoordelijkheid van de gemeente is dat cliënten huishoudelijke hulp houden. Verantwoordelijk wethouder Paul Blokhuis: “Dat hebben wij de betrokken cliënten in januari ook per brief beloofd. Vérian is in eerste instantie verantwoordelijk voor het vinden van een andere aanbieder die het werk kan overnemen. Wij zijn natuurlijk graag bereid om daarbij mee te denken en te helpen. Wij willen uiteraard dat zoveel mogelijk medewerkers elders een goede werkplek vinden en dat zoveel mogelijk cliënten hun vast hulp kunnen houden.“

Opzegging contract

Door grote rijksbezuinigingen loopt het aantal uur huishoudelijke hulp landelijk sterk terug. Ook werd in het verleden veel meer zware huishoudelijke hulp geïndiceerd dan de afgelopen jaren. Sommige thuiszorgorganisaties zoals Vérian kampen daardoor met een mismatch van personeel met het beschikbare werk. Dit heeft Vérian er toe gebracht om in onder andere Apeldoorn het contract met de gemeente op te zeggen. Dit betekent dat per 1 juni 2016 364 medewerkers van Vérian in Apeldoorn ontslag hebben gekregen.

 

Reacties

Cookieinstellingen