Klarenbeeks klompenpad in ontwikkeling

Foto: pixabay

De gemeente Apeldoorn kent verschillende klompenpadwandelingen: het Avervoorderpad (Teuge), het Kopermolenpad (Wenum Wiesel) en het Loenense Enkenpad.

Klompenpad, ontwikkeling

Klompenpadwandelingen zijn zoals de naam al doet vermoeden wandelingen over boerenland, liefst over onverharde wegen. Ook in Klarenbeek zijn er plannen om een klompenpad te ontwikkelen. Het Comité Dorpsverfraaiing en Klarenbeeks Belang zetten zich samen met de gemeenten Apeldoorn en Voorst in om een dergelijk pad gerealiseerd te krijgen. Het landschap biedt daarvoor voldoende mogelijkheden. Klarenbeek heeft dan ook veel te bieden: landgoederen, bosgebied, boerenland  en historie.

Klarenbeek ligt al aan een ander pad: het Marskramerpad (wandelroute E11), een pad van maar liefst 360 km. Dat kan worden beschouwd als de oudste Europese lange-afstandsroute. Het laatste oerbos van Nederland, het Beekbergerwoud,  lag tussen Klarenbeek, Apeldoorn en Beekbergen.

Meerwaarde

De meerwaarde van een klompenpad is niet alleen voor de wandelaar maar ook te vinden in de aandacht voor en eventueel herstel van de omliggende gebieden, de erven en de paden en natuurlijk de plaatselijke economie waarmee ook nadrukkelijk de boerencampings, horeca en dergelijke bedoeld worden.

Meepraten en realiseren

Bewoners van Klarenbeek en omgeving worden van harte uitgenodigd mee te denken en op 13 april mee te praten met de Stichting Landschapsbeheer Gelderland die het proces begeleidt op de bijeenkomst in het MFC De Pauw. Vanaf 19:15 wordt er een vers bakje koffie geschonken en om 19:30 begint de bijeenkomst.

Meer informatie:

Frits Dijk, coördinator klompenpad werkgroep Klarenbeek. [email protected]

of via: 06 – 54 22 03 98

Reacties