Bas van de Goor opent op 10 mei eerste wandeltraining ADC

Volgende week 10 mei gaat de eerste wandeltraining van de Apeldoornse Diabetes Challenge van start. 230 Deelnemers, waarvan de meesten diabetes hebben, wandelen elke week met elkaar vanaf 12 locaties. Dat doen zij onder begeleiding van vrijwillige wandelbegeleiders; huisartsen, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, diëtisten en andere beroepsbeoefenaars die met diabetes te maken hebben/ krijgen lopen mee tijdens de trainingen.

Er wordt op deze manier getraind voor de Apeldoornse Eindchallenge die plaatsvindt van 22 t/m 25 in de Nationale Sportweek.

Bewegen bij diabetes!

Bewegen is hard nodig. Diabetes is volksziekte nummer 1. Het is de verwachting dat in de toekomst 1 op de 3 mensen met diabetes te maken krijgt. Dat is veel! Bewegen is altijd gezond maar zeker bij diabetes noodzaak! Bewegen verhoogt niet alleen je algemene conditie maar ook de doorbloeding van alle ledematen! Met bewegen kan je je gewicht, dat van invloed is op de mate en impact van diabetes op je lijf, positief beïnvloeden. Onder andere door (meer) te bewegen krijg en ervaar je beter grip op het verloop en de gevolgen van deze ziekte!

Bas van de Goor

De officiële start van de Apeldoornse Diabetes Challenge is bij startlocatie ADC Apeldoorn Zuidwest Dok Zuid om 18:30 uur. Bas van de Goor, van de Bas van de Goor Foundation zal bij de officiële start aanwezig zijn! Tijdens het Nationale Diabetes Festival van deze Foundation zal de Challenge op feestelijke wijze op 15 oktober bij Paleis Het Loo worden afgesloten!

Aanmelden kan natuurlijk nog steeds en wel hier! 

Op de hoogte blijven van de Apeldoornse Diabetes Challenge kan via het Facebook.

De perikelen van het team van de Bas van de Goor Foundation volgen? Dat kan via Facebook maar ook door het team vandaag te ontmoeten bij het Stadhuis van 13:30 tot 14:00 uur of bij Paleis Het Loo van 14:00 tot 15:00 uur!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen