Hoge Veluwe: Britten Jeugd Orkest speelt met ontwakende vogels

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Britten Jeugd Orkest

Op zondag 22 mei, in alle vroegte, speelt het gerenommeerde Britten Jeugd Strijkorkest een samenspel met de ontwakende bos- en heidevogels.

Het is inmiddels een begrip: het Vroege Vogelconcert in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Door de jaren heen vonden al honderden muziek- en natuurliefhebbers hun weg naar de fundamenten van het nooit afgebouwde museum van Helene Kröller-Müller aan de voet van de Franse Berg. Zo halverwege mei is het er in de vroege ochtend een drukte van belang met de zingende bos- en heidevogels. Een unieke plek voor een uniek concert.

Het Britten Jeugd Orkest verzorgd het Vroege Vogelsconcert

Dit jaar wordt het concert verzorgd door het Britten Jeugd Orkest. Dit orkest, dat onlangs nog speelde voor het koninklijk paar tijdens Koningsdag in Zwolle, biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Met het Vroege Vogelconcert spelen ze licht klassiek, maar verder ligt er niets vast, omdat er volop geïmproviseerd wordt.

Nico De Haan, Nederlands bekendste vogelkenner, vertelt tussen de muziekuitvoeringen door over de vogels die ter plekke te horen zijn. Zijn geoefende oor maakt moeiteloos onderscheid tussen de tientallen zangvogels en over ieder exemplaar heeft hij wel een mooi verhaal. Voor belangstellenden is er na het concert de gelegenheid te ontbijten met een speciaal Vroege Vogel-ontbijt in Parkrestaurant De Hoge Veluwe.

Praktische informatie
Datum: zondag 22 mei
Tijdstip: 06.00 – 08.00 uur (ingang Otterlo open vanaf 05.15 uur)
Locatie: fundamenten Grote Museum
Prijs: €10  voor volwassenen, € 5  voor kinderen (excl. entree Park)
Reserveren concert en/of ontbijt: www.hogeveluwe.nl
Tip: neem een eigen stoeltje of kleed mee

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen