Hevige regen en onweersbuien

Foto: pixabay

Hevige regen en onweersbuien trokken vanavond over de gemeente. Uit de hele gemeente kwamen meldingen van storm en waterschade.

In Apeldoorn-zuid  ontstond een woningbrand, oorzaak nog onbekend. Hoenderloo, Beekbergen en Loenen meldden wateroverlast en stormschade. Ook in Apeldoorn in de omgeving Pythagorasstraat werd wateroverlast gemeld.

Hevige regen en uw pizza

Een snelle check langs een aantal pizzeria’s leert ons dat de meeste pizzeria’s een plan klaar hebben liggen voor het bezorgen tijdens dergelijke, hevige buien. De ergste buien vonden voor de meeste pizzeria’s gelukkig buiten de top-uren plaats. Domino’s kent een uitgebreid noodweer protocol waarin onder andere duidelijk staat omschreven wanneer een rijverbod voor de scooterbezorgers van kracht is! Niet elke pizzeria kent een dergelijk protocol, bij een enkeling liep de bezorging via de scooters dan ook gewoon door.

Hulpdiensten druk met schade

In heel Gelderland is onder andere de brandweer druk met de gevolgen van de buien. Door de drukte roept de veiligheidsregio NOG iedereen op alleen in geval van nood 112 (= levensgevaar) te bellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen