Informatieve rondleiding Remeha nieuwe Apeldoorners

Foto: Remeha

Bij de Remeha aan de Marchantstraat heeft er afgelopen vrijdagmiddag een informatieve rondleiding plaatsgevonden voor nieuwe Apeldoorners. Dit vond plaats op initiatief van een inmiddels gepensioneerde Apeldoorner, ex-werknemer van dit bedrijf.

Zij kregen deze rondleiding om indrukken op te doen van het werk, en werken in Nederland. De ex-medewerker, zelf tientallen jaren geleden als vreemdeling in Nederland komen wonen, nam dit initiatief vanuit zijn ervaring, en daarmee zijn begrip voor de nieuwe Apeldoorners die hier een nieuw leven opbouwen na een lange periode van geweld in hun land van herkomst.

De oud-medewerker van Remeha zal op een later tijdstip met de groep nog dieper ingaan op het reilen en zeilen op de werkvloer, wat er van je verwacht wordt en hoe je in Nederland met elkaar omgaat in werksituaties.

Informatieve rondleiding over werkprocessen, werkdruk en arbo

Ongeveer 12 mannen waren uitgenodigd voor deze informatieve rondleiding. Tekst en uitleg over werkdruk, hygiëne op de werkplek, arbo-regels, groepssfeer en de werkprocessen ter plaatse werden op duidelijke wijze aangeboden en vonden een gewillig oor. De mannen stapten op een andere manier de fabriek uit dan ze er ingingen. Het doel, het aanleren van een taal, waarden en normen en noodzakelijke vaardigheden, is mede met deze rondleiding zichtbaar gemaakt. Met het initiatief loopt Remeha voor op de plannen van gemeente Apeldoorn om aan de slag te gaan met de integratie van vluchtelingen. Het maakt daarmee onderdeel uit van een goede voorbereiding op hun toekomstige deelname aan het arbeidsproces!

Statushouders opnieuw thuis

De gemeente Apeldoorn kijkt in haar plannen naar alles wat maar te maken heeft met het leven, scholing, wonen en werken binnen haar gemeente voor statushouders. Zij houdt daarbij zo goed mogelijk rekening met de belasting en druk die een grote groep nieuwkomers op bepaalde onderdelen, zoals bijvoorbeeld huisvesting, kan geven.

Deze plannen, aangeboden in een rapport, kunt u hier inzien maar zij liggen ook ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. U kunt uw mening, aanvullingen en opmerkingen over de plannen tot en met 22 juni ’16, schriftelijk of via e-mail insturen.

In beide gevallen kunt u uw reactie richten aan:

Het college

t.a.v. mevr. E.V. Schmitz

o.v.v. inspraakreactie ‘Statushouders opnieuw thuis’.

Het postadres van de gemeente is:

Postbus 9033

7300 ES Apeldoorn

Het e-mailadres van de gemeente is:

[email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen