Goud voor Festivaltuin ‘18+’ van Loenenaar Gilbert de Jong

De Festivaltuin ‘18+’, een ontwerp van tuinontwerper Gilbert de Jong van ConceptGroen uit Loenen is afgelopen zaterdag 1 oktober bekroond met een ‘Gouden Potlood’.

Deze landelijk prestigieuze prijs op het gebied van tuinarchitectuur, zeg maar “Het Gouden Kalf van  het tuinontwerp”, werd uitgereikt in De Tuinen van Appeltern, na een spannende verkiezing door vakgenoten uit de tuinbranche en het publiek.

Ieder jaar worden 10 tuinen binnen een bepaald thema uitgezocht die aangelegd mogen worden in De Tuinen van Appeltern. Het thema van het Tuinenfestival in 2016 is ‘Tuin der Lusten’ naar het gelijknamige drieluik van de kunstschilder Hieronymus Bosch.

Winnende Festivaltuin te bewonderen in De Tuinen van Appeltern

Bij de verkiezing voor ‘Het Gouden Potlood’ wordt beoordeeld op drie categorieën die elk een Gouden Potlood opleveren: het beste ontwerp, de meest inspirerende tuin en innovatief materiaalgebruik en beplanting. Gilbert de Jong wint dit jaar op overtuigende wijze ‘Het Gouden Potlood’ voor ‘innovatief materiaalgebruik en beplanting’. Dit is de Festivaltuin die er uit springt op kwalitatieve aanleg, verzorging en uitstraling, duurzaam materiaalgebruik en sfeervolle beplanting”.

Festivaltuin 18+’ geeft de mensen een kijkje op hoe de voorplanting er in de plantenwereld aan toegaat. In de vorm van een peepshow mogen mensen “stiekem” een kijkje nemen in dit natuurlijke wonder. Verleidelijke vrouwelijke stampers en opdringerige mannelijke meeldraden zorgen voor een boeiend schouwspel. Hier wordt het verhaal van de bloemen en de bijtjes opnieuw verteld, maar dan op een 18+ lustvolle wijze.

De daadwerkelijke aanleg van deze bijzondere tuin vindt in nauw overleg plaats met eigenaar John Bijlsma van hoveniersbedrijf Visio Vireo Tuinen uit Steenbergen en zijn deskundige en ervaren  hoveniers. Het bedenken, aanleggen en doorontwikkelen van de tuin is een echt teambuildingsproject  met een schitterende bekroning: het winnen van een ‘Gouden Potlood’.

Alle tien genomineerde tuinen van het spraakmakende Tuinenfestival 2016 zijn nog te bewonderen tot en met eind oktober 2017 in hét tuininspiratie park van Nederland ‘De Tuinen van Appeltern’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen