Blij met de komst van de Prateur Expeditie

Foto: Flickr/Simon Schoeters

Van 11 t/m 21 april 2018 kan Apeldoorn genieten van de muziektheatervoorstelling: Prateur Expeditie ‘Van Zwitsal naar Coda’. De voorstelling speelt zich af op zes unieke locaties in Apeldoorn.

Prateur

Bijzonder is dat elke scène wordt gespeeld door een mix van professionals en amateurs. Wethouder Detlev Cziesso is heel blij met de komst van Prateur: “Het is fantastisch om in deze voorstelling de rijkheid van het Apeldoornse Cultuurlandschap te zien.” De muziektheatervoorstelling is gemaakt door Muziektheater De Plaats. ‘Prateur’ is een samentrekking van de woorden ‘Professionals’ en ‘Amateurs’. Aan de voorstelling ‘Van Zwitsal naar Coda’ werken meer dan 340 spelers uit de Apeldoornse amateurkunst mee. Het gaat daarbij om Novum Canticum, OZON, Circle of Life, muziekvereniging Eendracht, muziektheater en dansensembles van Tim Koldenhof, Popkoor Break Out, Big Band Apeldoorn, Theaterhuis Apeldoorn, Muziekvereniging Prins Bernard, Muziekvereniging VIOS, theaterwerkplaats De Smederij, Apeldoorns Symfonie Orkest en de Veluwse Cantorij.

Van Zwitsal naar Coda

De voorstelling speelt zich af op zes locaties in Apeldoorn: twee hallen op Zwitsal, Foenix, de muziekkoepel in het Oranjepark, de Burgerzaal van het stadhuis en het CODA museum. Het publiek reist te voet of met een historische bus naar de locaties en bekijkt overal een scène die specifiek voor die locatie is gemaakt.

Meer informatie

Wilt u ook een bijdrage leveren? Prateur Apeldoorn is nog op zoek naar vrijwilligers die het publiek tijdens hun expeditie willen begeleiden of op de locaties ontvangen. Meer informatie op www.prateurapeldoorn.nl

 

'

Reacties

article
50159
Voorstelling op 6 plekken
Van 11 t/m 21 april 2018 kan Apeldoorn genieten van de muziektheatervoorstelling: Prateur Expeditie ‘Van
https://apeldoorn.nieuws.nl/nieuws/20171207/blij-komst-prateur-expeditie/
2017-12-07T15:58:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/19/2017/12/08090444/3232909536_245dfe8700_o.jpg
apeldoorn, Apeldoorn Nieuws, gemeente apeldoorn
Gemeentenieuws, Nieuws