Gevangenisstraf voor (poging tot) inbraken Apeldoorn en Zwolle

Foto: OM

De rechtbank veroordeelde 3 mannen voor een poging tot inbraak in Zwolle, 2 pogingen tot inbraak in Apeldoorn en een voltooide inbraak in Apeldoorn. De mannen kregen allemaal een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd.

Eerst Zwolle, toen Apeldoorn

De mannen hebben op 23 augustus 2017 op klaarlichte dag geprobeerd om in te breken in een woning in Zwolle. De bewoner zag dat de mannen via de tuindeuren geprobeerd hadden om de woning binnen te komen. Vervolgens zijn de mannen doorgereden naar Apeldoorn. Bij de tweede en derde poging probeerden de mannen via een keukenraam en een schuifpui in de woningen te komen, maar dat is niet gelukt. Bij een woning aan het Harriet Freezerplantsoen lukte het de mannen wel om via een slaapkamerraam op de begane grond binnen te komen. Uit de woning hebben ze onder andere sieraden meegenomen. Omdat de politie getuigenmeldingen kreeg, wisten ze de 3 mannen op dezelfde dag aan te houden.

Schadevergoeding voor vernielen keukenraam

Aan 1 van de bewoners moeten de mannen een schadevergoeding van 250 euro betalen vanwege het vernielen van het keukenraam. De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.