PSA Apeldoorn denkt samen met u in mogelijkheden!

Foto: FB PSA Apeldoorn

De partij zit momenteel met één zetel in de raad van Apeldoorn. Bonnie ten Damme is de eenmansfractie. Zij is voert de kieslijst van 21 maart 2018 aan.

PSA in de samenleving

De lijst bestaat verder uit een gemêleerd gezelschap uit de Apeldoornse samenleving. Bijvoorbeeld in het vrijwilligerswerk. Zo koken Dinie Sloesarwij-de Jong en Chris Kwant 2x in de week bij ‘het Ontmoetingspunt’ in Beekbergen. Die inzet komt mooi samen met het voorwoord in het partijprogramma. De partij heeft in het programma staan dat politiek voor en door burgers is. Een ander punt dat Progressief Sociaal Apeldoorn belangrijk vindt, is de invulling van de politiek. De partij vindt dat het in Den Haag bepaalde, in Apeldoorn moet worden ingekleurd. Dat moet dan niet gebeuren door een partij met een landelijke achtergrond, maar door een partij die kijkt naar wat de inwoners van Apeldoorn en de dorpen belangrijk vinden.

Belangrijke punten

PSA heeft een aantal zaken uitgeroepen tot speerpunt. Als de partij kijkt naar veiligheid vinden ze het belangrijk dat buurt- en wijkagenten in de gehele gemeente aanwezig moeten zijn en makkelijk te benaderen. De gemeente moet faciliteren dat de dames en heren in het blauw hun werk goed kunnen doen.

PSA wil dat bij grote of dure projecten er een referendum wordt uitgezet onder de inwoners van Apeldoorn. Het schoolzwemmen moet centraal worden ingevoerd. Voor groep 7 en 8 en dit moet uit het gemeentepotje komen. Er moeten meer betaalbare, duurzame en levensbestendige woningen in de stad en de dorpen komen. Laaggeletterdheid moet worden teruggebracht en PSA wil dat Apeldoorn ambieert om het laagste aantal laaggeletterden van Nederland te hebben.

Kleinschalige AZC’s in de gemeente vindt de partij geen probleem. De gemeente moet zorgen dat de zorg minder papierwerk gaat worden en dat er daardoor weer meer aandacht voor de mens komt. Er moet een transferium langs de A1 komen om Apeldoorn-West te ontlasten.

Aanbesteden moet vooral lokaal gaan plaatsvinden. Voor het milieu en voor de plaatselijke werkgelegenheid en economie. In de binnenstad moet van alles wat te beleven zijn. Winkels, kunst en cultuur moet allemaal goed op elkaar worden afgestemd. Net als de aanwezigheid van openbare toiletten.