Informatieavond InHuis bij Lijn5 op maandag 14 mei 2018

Foto: Pixabay

Kinderen hebben een stabiele leefsituatie, liefde en aandacht nodig. Niet in ieder gezin lukt dit even goed. Daarom worden met InHuis Apeldoornse kinderen op een laagdrempelige manier geholpen door steun- en pleeggezinnen en in gezinshuizen.

Wilt u een steentje bijdragen?

Wilt u wat betekenen voor deze kinderen? En bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? U bent van harte welkom op onze informatieavond op maandag 14 mei 2018 om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur). De bijeenkomst vindt plaats bij Lijn5 (De Bovenkruier 47 te Apeldoorn).

Op zoek naar steungezinnen, pleeggezinnen en gezinshuisouders

Met het programma Inhuis wil gemeente Apeldoorn meer steungezinnen, pleeggezinnen, en gezinshuisouders vinden. Verschillende maatschappelijke organisaties en jeugdzorgaanbieders werken voor dit doel samen met de gemeente Apeldoorn. Opvoeden gaat namelijk niet altijd vanzelf. Soms speelt er zoveel in een gezin dat kinderen daar last van krijgen. Een steuntje in de rug van een steungezin is dan meer dan welkom. Een kind eet bijvoorbeeld iedere week mee bij het steungezin of komt een middag in de week spelen. Soms zijn er situaties waarin kinderen niet meer thuis kunnen blijven wonen. Is thuis wonen tijdelijk of langer niet meer mogelijk, dan zoeken we een pleeggezin of gezinshuis, waar de kinderen met vaste opvoeders veilig kunnen opgroeien en de juiste begeleiding krijgen. In het programma InHuis zoeken we daarom gezinnen die extra liefde en aandacht willen geven aan één of meerdere kinderen uit een ander gezin.

Informatieavond InHuis

Op de informatieavond geeft een aantal organisaties informatie over de verschillende vormen van het opvangen van een kind. Daarnaast vertellen ervaren pleeg-, steun- en gezinshuisouders over hun situatie. De één zorgt eens per week een paar uur voor een kind, bij de ander komt het kind een weekend per maand logeren of woont het kind langere tijd. De informatieavond vindt plaats bij Lijn5 (De Bovenkruier 47 te Apeldoorn) om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur).

Aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond kan door een mailtje te sturen naar: [email protected]. Vermeld hierin of je voor de voorlichting over steungezinnen, pleeggezinnen of gezinshuizen komt. Kijk voor meer informatie over de verschillende gezinsvormen op www.samengoedvoorelkaarapeldoorn.nl/inhuis.