Partij voor de Dieren organiseert een nieuwe zwerfvuilactie in Apeldoorn

Foto: Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren Apeldoorn heeft het Mheenpark weer eens stukje schoner gemaakt. Samen met vrijwilligers en partijleden zijn ze zaterdag 2 juni aan de gang gegaan.

Positieve reacties

Voorbijgangers keken blij verrast toen zij in het Mheenpark mensen met hesjes aan zagen schoonmaken. Een voorbijlopende vader gaf aan zich samen met zijn zoon te gaan aanmelden bij Heel Apeldoorn Rein. Een oudere Apeldoornse ergerde zich aan de hoeveelheid afval die parkbezoekers achterlaten. Na een picknick of BBQ laten mensen vaak hun rommel achter. Volgens de dame komt dit ook door de gemeente. Steeds meer afvalbakken verdwijnen uit het straatbeeld.

Zwerfafval

Zwerfafval: een doorn in het oog van veel mensen. De hoeveelheid zwerfafval neemt in heel Apeldoorn toe, ondanks regelmatige schoonmaakacties van vele vrijwilligers en met hulp van Heel Apeldoorn Rein. Dat ziet er niet alleen slordig en onverzorgd uit, het is ook schadelijk voor dieren (die het voor voedsel aan zien en er dood aan kunnen gaan) en het milieu (denk bijvoorbeeld aan de chemische stoffen in bijv. sigarettenpeuken die in de grond terecht komen).

Vragen

Daarom stelt de Partij voor de Dieren zeer regelmatig vragen aan het college over dit onderwerp én steken raadsleden en vrijwilligers zelf de handen uit de mouwen.