Apeldoornse Shaolin atleten op de ‘Chio 2018’ in Aken

Foto:

Jaarlijks is er een enorm groot paarden wereld-evenement in Aken Duitsland. Dit evenement is zo groot dat het te vergelijken is met Wembley voor het voetbal en Wimbledon voor het tennis. Een Shaolin Kung Fu sportschool uit Apeldoorn in samenwerking 2 andere scholen een demonstratie voor een publiek van 44000 mensen. Dit evenement kwam tevens live op de Duitse televisie.

Apeldoornse vechtsporters

De ‘Chio 2018’ is een van de grootste paardensport evenementen in de wereld. Vele landen doen mee en willen op de wedstrijden het maximale eruit halen. De openingsceremonie heeft veelal wel wat weg van de Olympische spelen met een grootse openingsceremonie . Deze ‘opening’ heeft elk jaar een geheel ander thema. Dit jaar was het thema ‘China’, dus dan mag een goede demonstratie van de Chinese vechtsport niet ontbreken.

Demonstratie

In samenwerking met een Nederlandse en Duitse Shaolin school werd deze prachtige demonstratie vorm gegeven. Een vechtsport demonstratie voor 44000 mensen in een vol stadion is echt speciaal. Vele hoog geplaatste mensen waren bij dit grandioze evenement aanwezig. Dit stadion is de plek waar Nederland in het verleden nog tegen Duitsland speelde, wat de hele demonstratie natuurlijk nog iets specialer maakt voor de Apeldoornse sporters.

Demonstratie

Het publiek wat zo enthousiast dat het demonstratie team een krachtig applaus kreeg dat alles overstemde. Ook de afgevaardigden uit China waren enorm onder de indruk van deze bijzondere uitvoering.

;f;”’De demonstratie is in zijn geheel terug te zien op deze link, op ongeveer 22 minuten begint het:

https://www.ardmediathek.de/tv/Sport-im-Westen/CHIO-Aachen-Er%C3%B6ffnungsfeier-Springrei/WDR-Fernsehen/Video?bcastId=10160094&documentId=54280484