Gevangenisstraf en tbs voor poging afpersing bejaarde vrouw Apeldoorn

Foto: Rechtspraak

De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit Apeldoorn voor een poging tot afpersing van een 91-jarige vrouw. Hij krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden en de maatregel van terbeschikkingstelling (tbs) met voorwaarden opgelegd. Ook moet hij de vrouw een schadevergoeding van ruim 3.800 euro betalen.

De vrouw liep met haar rollator over straat in Apeldoorn. De man wilde haar dwingen haar portemonnee af te geven om zo aan geld voor cocaïne te komen. De vrouw gaf geen geld af, omdat zij geen portemonnee bij zich had. Zij voelde zich erg bedreigd en had hierna lange tijd lichamelijke en psychische klachten.

Gebrekkige ontwikkeling en ernstige verslavingsproblematiek

De officier eiste dat de Apeldoorner zou worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden en tbs met voorwaarden. Uit de rapporten die over de man zijn opgemaakt blijkt dat hij een gebrekkige ontwikkeling en ernstige verslavingsproblematiek heeft. Hier houdt de rechtbank rekening mee bij het bepalen van de straf, net als met de ernst van het feit waar de man zich schuldig aan maakte. Omdat de man behandeld moet worden legt de rechtbank naast de gevangenisstraf de maatregel van tbs met voorwaarden op. Wel vind de rechtbank het belangrijk dat de behandeling van de man snel begint, daarom is de opgelegde gevangenisstraf korter dan de officier eiste.

De volledige uitspraak publiceren wij binnenkort onder dit nieuwsbericht.

article
55174
Gevangenis voor drugsverslaafde
De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit Apeldoorn voor een poging tot afpersing van een
https://apeldoorn.nieuws.nl/nieuws/20180806/gevangenisstraf-en-tbs-poging-afpersing-bejaarde-vrouw-apeldoorn/
2018-08-06T13:37:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/19/2018/08/06134013/IMG_6849.jpg
apeldoorn, Apeldoorn Nieuws, rechtbank, rechtspraak
Nieuws