Leider van de gorillagroep, Jambo, gaat Apenheul verlaten

Foto: Apenheul FB

Dertien jaar geleden kwam hij als jonge puber en onervaren leider naar Apenheul: gorilla Jambo.

Leider van de gorilla’s

Inmiddels weegt hij 200 kilo, is hij vader van 8 kinderen en één van de iconen van Apenheul. Toch gaat Jambo Apenheul binnenkort verlaten, om plaats te maken voor zijn opvolger Bao Bao. Op 19 oktober kan je afscheid van hem nemen tijdens een speciale gorillapresentatie om 14.00 uur op de Bongo Bonde.

Speciale presentatie gorillamannen

De gorillapresentatie staat helemaal in het teken van het vertrek van Jambo en zijn zonen. De gorilla’s worden gevoerd terwijl de dierverzorgers terugblikken op 13 jaar gorilla’s onder leiding van Jambo. Ook kunnen bezoekers in het park voor € 1,- verschillende Jambo-artikelen maken. De opbrengst hiervan gaat 100% naar het Apenheul Natuurbehoudfonds. Daarmee beschermt Apenheul wereldwijd apen en hun leefgebied in het wild. Bovendien krijgen alle kinderen die Apenheul op 19 oktober bezoeken een Jambo-poster in de souvenirshop cadeau.

Veiling

Naast bovengenoemde activiteiten veilen we t/m 28 oktober een exclusief schilderij van Jambo. Dit schilderij is gemaakt door de Apeldoornse kunstenares Gonny de Weerd. Zij heeft een prachtig portret van Jambo geschilderd met Apenheul’s Lazy Monkey koffie. Heel exclusief dus! Ook de opbrengst van de veiling gaat 100% naar het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Meer weten?

Jambo verhuist tijdens de wintersluiting van Apenheul met drie zonen naar een andere dierentuin. Jambo zal tijdens de gesloten winterperiode van Apenheul (november 2018 – maart 2019) verhuizen naar Al Ain Zoo in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn zonen Wimbé, Mapasa en M’Zungu gaan met hem mee. Zij zullen samen verder leven als mannengroep. Dat komt in het wild ook weleens voor, net als in dierentuinen. Dierverzorgers van Apenheul zullen meereizen om het transport in goede banen te leiden en de zorg voor de dieren over te dragen aan hun nieuwe verzorgers. De exacte verhuisdatum is nog niet bekend, maar wat zeker is, is dat de vier mannen vóór het nieuwe Apenheul seizoen in 2019 vertrokken zijn. Wil je meer weten over zijn vertrek en de komst van de opvolger? Lees dan verder op de Gorillapagina van de Apenheul.