112

Buurtbewoners Apeldoorn-Noord helpen politie om inbrekers op te pakken

Archieffoto
Foto: NieuwsNL

Het is vrijdagavond half acht als een man in Heerde twee mannen rond zijn bedrijf ziet lopen. Hij vertrouwt het niet, want niet zo lang geleden is er al eens ingebroken. Het duo loopt snel weg en gaat er in een auto vandoor. Daar begint een achtervolging die uiteindelijk in Apeldoorn eindigt.

Achtervolging

De man die het duo gezien heeft, zet de achtervolging in. Bij Wapenveld verliest hij de auto uit het zicht, maar gelukkig heeft hij het kenteken opgeschreven. Dat kenteken geeft hij door aan de politie. Agenten beginnen in de buurt van Heerde en Wapenveld een zoektocht naar de auto, maar die lijkt verdwenen.

Opnieuw gespot

Dan belt de melder opnieuw: een bekende van hem heeft de auto zien rijden bij Wezep en heeft de achtervolging ingezet. Die achtervolging gaat over de A50 richting Apeldoorn. Bij Apeldoorn-Noord stopt de auto, de twee mannen die erin zitten rennen allebei weg via de tuinen van huizen in die buurt.

Politieteam Apeldoorn-Noord

Inmiddels zijn er ook agenten in Apeldoorn-Noord die snel de omgeving afsluiten. Eerst vinden ze niets, maar dan geeft een buurtbewoner door dat er een man in een tuin is gezien. Dankzij die melding wordt de eerste verdachte gevonden. Kort daarna wordt de tweede verdachte gevonden, die zich verstopt had onder een voertuig in een tuin. Het gaat om twee mannen van 22 en 25 jaar uit Veenendaal.

Wie heeft er iets gezien?

Tijdens de zoekactie krijgt de politie een melding uit Heerde dat er eerder die avond is ingebroken. Of de verdachten met deze inbraak te maken hebben, wordt nu onderzocht. Mogelijk zijn er mensen in Heerde of omgeving die gisteravond iets verdachts hebben gezien dat met deze zaak te maken kan hebben. De politie komt graag met die mensen in contact via 0900-8844 of via het tipformulier op deze pagina. (2018507701 SK)

Tipformulier

Heeft u meer informatie?

Laat het ons weten via het tipformulier.

 

Reacties

article
56213
Buurtbewoners Apeldoorn-Noord helpen mee
Het is vrijdagavond half acht als een man in Heerde twee mannen rond zijn bedrijf
https://apeldoorn.nieuws.nl/nieuws/20181110/buurtbewoners-apeldoorn-noord-helpen-politie-om-inbrekers-op-pakken/
2018-11-10T12:41:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/19/2018/11/11091505/Aanhouding-Politie-Archief-NieuwsNL.jpg
112, Apeldoorn Nieuws, politie, politie apeldoorn
112, Nieuws