Cultureel Café wordt een avond vol levensliederen en -verhalen

Foto: Pixabay

Donderdagavond 7 maart gaat een avond worden vol levensliederen en -verhalen. Daarvoor komen er wel heel verschillende vertolkers aan bod, die ieder op geheel eigen wijze ons een mooi verhaal willen vertellen, gesproken of gezongen.

Zang en verhaal

De opening van de avond is voor Daniël Toebes, die al een tijdje bezig is met een project waar hij trots op is: het maken van een soort Nederlandstalige Indië muziek. Luisterliedjes maar ook liedjes die je wakker schudden. Dan is het podium voor Karin Fennes, verhalenvertelster bij Het Vertelgenootschap maar ook Mantelzorgconsulent bij De Kap. De Kap viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en dus een mooie gelegenheid voor ons om te luisteren naar het verhaal over mantelzorgen, waar iedereen direct of indirect mee te maken heeft.

Levenslied

Iets heel anders is het trio Goed Snik, u raadt het al: het levenslied met een lach en een traan. Warmbloedige kerels, die samen met hun publiek uit volle borst gaan met Old School levensliederen. (De vlieger/Marina/Huilen is voor jou te laat/Ik verscheurde je foto/Droomland… Dat werk dus). Met een stevige knipoog naar Goed Fout staan Gert, Coen & Reinier garant voor een bruisende Sing Along!
Tekst in de hand en meezingen maar!

Pauze, tijd voor een drankje.

Een wervelende start na de pauze door the Ol’Hands Shantymen, een shantykoor opgericht in 2003 door 4 enthousiaste mannen. Zij hebben zich gespecialiseerd in het zingen van shanties & seasongs van de Zeven Zeeën. Het zijn liedjes van verlangen, meestal gezongen met een voorzanger, de shantyman, en vaak a capella. Seasongs, ook wel Forbitters genoemd, werden in de spaarzame tijd aan boord gezongen, maar alle liedjes van the Ol’Hands stammen uit de gloriedagen van de zeilvaart en werden gezongen aan boord van klippers, walvisvaarders en pakketschepen.

Afsluiting Cultureel Café

De afsluiting van de avond is wel een heel speciale, namelijk bekende van het Cultureel Café, Henk Boogaard. Met nieuw cabaretesk repertoire over Interne Beslommeringen zingt hij over de moeite die hij heeft met het leven en vooral communicatie. Alles komt maar binnen en hoe verwerk je dat? Al in 2005 gaf vond j hij het leven jachtig, vluchtig en was optreden een manier om met mensen in contact te blijven. Benieuwd hoe dat nu is?

Meer info

Wij zien u graag op donderdagavond 7 maart om 20 uur. Houd er rekening mee dat de zaal van Gigant een beperkt aantal zitplaatsen heeft. Vanaf heden kun je (gratis) kaarten afhalen bij de kassa van Gigant. Vol=vol!