Gelderse bruiloft relatief goedkoop in het weekend

Foto: Pixabay

In Gelderland kan een bruidspaar relatief goedkoop trouwen in het weekend. Ten opzichte van elders in Nederland zijn ze gemiddeld 4% goedkoper uit. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouwwebsite ThePerfectWedding.nl.

Op vrijdag trouwen in Apeldoorn flink duurder

Een vrijdagse ceremonie kost in sommige gevallen iets meer dan trouwen op een andere werkdag. De gemeente Apeldoorn hanteert een erg groot verschil tussen beide tarieven. Op vrijdag betalen inwoners bijna de helft meer dan op een andere werkdag (+48%).

Zaterdagceremonie

De gemeente Montferland hanteert de laagste tarieven voor een ceremonie op zaterdag: € 425. Montferland rekent geen hoger bedrag voor zaterdag ten opzichte van een andere dag van de week. Ook de gemeente Berg en Dal houdt het tarief onder de vijfhonderd euro. Dat geldt niet voor de gemeente Voorst. Daar rekent een stel € 1.040,15 af bij de gemeente, het hoogste tarief voor een zaterdagse trouwceremonie in Gelderland.

Ook op zondag

Op zondag trouwen kan niet overal: slechts een derde van alle Gelderse gemeenten biedt het aan. Maar de gemeenten die het aanbieden, doen dat voor een relatief laag tarief. Het kost gemiddeld € 645, terwijl het landelijk gemiddelde € 15 hoger is.

Doordeweekse trouwkosten lager

Gelderlanders betalen voor een doordeweekse bruiloft zo’n € 385. In Buren is doordeweeks trouwen in het gemeentehuis met een tarief van € 268 het goedkoopst. In Scherpenzeel kost het bijna het dubbele om in het huwelijksbootje te stappen: € 582,80.

Wil je meer weten?

Bekijk hier het volledige overzicht van gemeentelijke tarieven in Gelderland en andere gemeenten in Nederland.