Friendship Trail Kootwijk  – Ploeteren door het zand op- 13 oktober

Foto: Devil's trail

Op zondag 13 oktober is de eerste editie van de Friendship Trail. Een unieke trailrun die in duo’s afgelegd dient worden.

Kootwijkerzand

In de ochtend splitsen duo’s zich op voor de 4 en 8km, in de middag dienen duo’s gezamenlijk 16km af te leggen. De start en finish is bij camping Harskamperdennen. De route, 100% onverhard, voert door de bossen en over het Kootwijkerzand. Het waterpunt is bij Radio Kootwijk, wat tevens een mooi punt is voor aanmoedigingen van publiek.

Onverharde paden

Steeds meer hardlopers verruilen het asfalt voor de onverharde bospaden. Bij een trailrun gaat het niet zo zeer om de finishtijd, maar meer om het afleggen van een lange afstand door de natuur en een gezellige sfeer bij de finish. Voor meer informatie: https://devilstrail.nl/friendship/

Wat is een Devil’s Trail?

De Devil’s Trails zijn een serie van uitdagende trail wedstrijden door de mooiste natuurgebieden van Nederland. De naam van de trail is afgeleid van het hoogste punt van de trail in Nijmegen, namelijk de Duivelsberg, waar de eerste editie plaatsvond.

Hardlopen door de natuur

Deelname aan een Devil’s Trail is een geweldige beleving waarbij je je eigen sportieve grens kunt opzoeken. We bieden een tocht door een afwisselend landschap met een rijke variëteit aan natuur, bos, heuvels en heide. De route is volledig onverhard, uitgezonderd van een aantal wegen die zullen moeten worden overgestoken. Er is veel aandacht besteed aan het selecteren van mooie paden, waarbij ook rekening is gehouden met de eisen van de beheerders van de natuurgebieden.

Eten en drinken

Bij de fourage posten kunnen de deelnemers voldoende proviand vinden om de trail te volbrengen. Bij de finish ontvangt elke deelnemer een drankje. Trailrunners kunnen kiezen uit frisdrank of een lokaal gebrouwen biertje. Ook is er Tony Chocolonely voor elke finisher en nog veel meer lekkers. Op de finishmarkt staat een aantal foodtrucks en natuurlijk… de heerlijke Devil’s hottub.