E10-benzine kan schade aanbrengen door hogere concentratie ethanol

Foto: Pixabay

De nieuwe E10 benzine kan je auto schade toebrengen want niet iedere auto is geschikt voor de benzine die vanaf 1 oktober verplicht bij elk benzinestation te krijgen moet zijn. In de E10 benzine zit maximaal 10% ethanol, de afgelopen jaren was dat 5% (E5).

E10-benzine check

Het zijn de oudere voertuigen die na een aantal tankbeurten schade kunnen krijgen. Te veel ethanol tast onder andere rubber slangetjes aan, die kunnen verteren en daardoor kan brandstof gaan lekken. In uiterste gevallen zou het voertuig zelfs in brand kunnen vliegen.

Vooral bezitters van oldtimers kunnen beter andere benzine tanken: de premium super E5. Wel wat duurder maar ook beter en zoveel beter voor je de auto.

Jouw auto?

Ook auto’s die niet van originele materialen zijn voorzien bij reparaties, kunnen een risicogroep zijn. Doe de E10 Check en kijk of jouw auto geschikt is voor de E10 benzine. Kom je er niet uit? Raadpleeg de dealer of een BOVAG-bedrijf. Rijd je een oldtimer? Kijk dan bij de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs voor meer info.

0