Informatiecentrum het Leesten bereikt snel het hoogste punt

Foto: Boswachter Laurens

De nieuwbouw van het Informatiecentrum op Het Leesten in Ugchelen loopt op schema. Het hoogste punt is over een aantal weken een feit. Dat viert Staatsbosbeheer donderdag 14 november vanaf 15.30 uur bij het gebouw met een feestelijke openingshandeling voor omwonenden en geïnteresseerden. Er is ook gelegenheid tot het bekijken van de laatste bouwtekeningen.

Informatiecentrum het Leesten

Het informatiecentrum Het Leesten wordt gebouwd door Staatsbosbeheer en de horeca ondernemer ‘De Ugchelse Berg’. Het is een gebouw waar natuurliefhebbers en recreanten terecht kunnen voor informatie over de Veluwe en horeca. Ook komt er een ruimte voor een outdoor ondernemer. Het informatiecentrum van Staatsbosbeheer heeft straks een expositie over de Veluwe en een souvenirwinkel. De bouw startte 19 augustus. Naar verwachting opent het Informatiecentrum medio 2020 haar deuren voor publiek.

Bijeenkomst

De feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het hoogste punt is op donderdag 14 november op het bouwterrein zelf. Partners, omwonenden en andere geïnteresseerden zijn welkom. Om 15.30 uur start de openingshandeling en vervolgens is er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid tot het bekijken van de laatste bouwtekeningen.

Veluwetransferium

Het informatiecentrum is onderdeel van het Veluwetransferium op het Leesten. Dat is een eigentijds start- en eindpunt van prachtige wandelingen en fietstochten met goede horeca en parkeervoorzieningen. Op dit transferium begint een bezoek aan de Veluwe. Het Leesten is een geliefde plek voor veel bezoekers uit Apeldoorn en omstreken.

Mooie samenwerking

Eerder in dit  Veluwetransferium-project is het gebied heringericht en is de parkeerplaats vergroot en opgeknapt. Veluwetransferium het Leesten is het resultaat van de samenwerking van provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, Waterschap Vallei en Veluwe en Staatsbosbeheer. Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door Olaf Gipser Architects. Begin mei heeft de gemeente Apeldoorn de vergunning voor de bouw van het informatiecentrum Het Leesten verleend.