112

Bestuurder van tractor op A50 aangehouden

Foto: Fb Petra Baaij

Woensdagochtend rond 4:00 uur hebben agenten op de A50 bij Teuge een 19-jarige bestuurder van een tractor aangehouden.

Groep tractoren

De man uit Loenen reed als enige van een groep tractoren bij Voorst de snelweg op. Hij reageerde niet op onze aanwijzingen waardoor de situatie gevaarlijk werd voor het overige verkeer en de agenten ter plaatse. De bestuurder werd door agenten gesommeerd om van de snelweg af te gaan. Hij negeerde deze aanwijzingen en bleef doorrijden. De tractor werd verderop klemgereden en stilstand gedwongen. Dat was ter hoogte van Teuge.

Bestuurder weigert medewerking

De bestuurder werd verzocht uit de cabine van de tractor komen en dit weigerde hij. Agenten hebben daarom de deur van de tractor geforceerd om bij hem te komen. Omdat de man niet luisterde naar de aanwijzingen van de agenten en in de cabine bleef zitten, hebben agenten pepperspray ingezet. Dit was nodig om de situatie zonder risico op letsel voor de man en de agenten onder controle te krijgen. De man is aangehouden voor het in gevaar brengen van de veiligheid van het verkeer en voor het niet voldoen aan aanwijzingen van agenten. Hij is korte tijd ingesloten op het politiebureau en werd later met een boete heengezonden. Omroep Gelderland had de 19-jarige Bram Verheul voor de microfoon: “De vorige keer mochten we ook de snelweg op, dus ik had niet het idee dat het deze keer niet mocht. Toen er verder iedereen omkeerde, bleef ik als enige over. Ik werd geblokkeerd door politiebusjes en ben de volgende afrit eraf gegaan. Daar stonden er drie agenten voor m’n deur en kon ik de tractor niet uitkomen.”

Reacties op social media

De politie ziet dat bericht over de aanhouding veel vragen en reacties oproept. Daarom leggen ze de aanhouding uit: “Voor ons staat veiligheid voorop. Het rijden met tractoren op snelwegen is vanuit de wegenverkeerswet niet toegestaan omdat het gevaarlijke situaties oplevert. De snelweg is alleen toegestaan voor voertuigen die harder kunnen en mogen dan 60 km/per uur. Op voorhand hebben wij veel aandacht gevraagd voor het rijden op de snelweg door tractoren. Daarom hebben we van tevoren ook aangegeven dat de politie op deze overtredingen zou handhaven.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Reacties