Toename van patiënten met het nieuwe coronavirus en vergroten beddencapaciteit

IC Gelre Ziekenhuis
Foto: ©Gelre Ziekenhuis

Gelre ziekenhuizen bereidt zich goed voor op een mogelijke grotere toename van patiënten met het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Speciale coronaafdeling

Er zijn zowel in Apeldoorn als in Zutphen speciale COVID-19-verpleegafdelingen ingericht. Ook het aantal IC-plekken is op beide locaties uitgebreid. Net als in andere ziekenhuizen zien ook zij een toename van het aantal patiënten met (verdenking op) COVID-19. Ze hebben daarnaast ook te maken met besmettingen onder het personeel. Zij zitten in thuisisolatie.

Capaciteit bedden en personeel

Binnen Gelre is er op dit moment nog voldoende capaciteit op zowel de speciale COVID-19-verpleegafdelingen en de Intensive Care als op de andere afdelingen voor niet-COVID-19-patiënten. Het aantal besmettingen wisselt echter steeds, waardoor de situatie snel kan veranderen. Zij monitoren dat doorlopend en hebben goede afspraken met andere ziekenhuizen onderling over de beschikbare capaciteit. Dit wordt inmiddels ook landelijk gecoördineerd. Zo heeft Gelre ziekenhuizen het afgelopen weekend patiënten overgenomen vanuit het zuiden van Nederland.

Personeel

De druk op het personeel is groot. In Gelre letten ze goed op elkaar en kunnen ze samen veel aan. De personele planning is nog op orde maar het is krap en ze kunnen alle hulp gebruiken. Om Gelre ziekenhuizen draaiende te houden doen ze een beroep op een ieders inzet en flexibiliteit. Om tijdelijk bij te springen rondom patiëntenzorg of ondersteunende taken. Ze hebben daartoe een oproep geplaatst op onze website voor extra personeel op www.werkenbijgelre.nl.

Dringende oproep

De medewerkers doen ook een dringende oproep aan alle mensen in de regio om zoveel mogelijk thuis te blijven: “Wij blijven hier voor jullie! Blijven jullie thuis voor ons?”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224