Opvang voor kinderen in moeilijke situaties mogelijk gemaakt

Foto: Pixabay

Kinderen van ouders die werken in beroepen die als cruciaal zijn aangemerkt, kunnen aanspraak maken op opvang op school of de kinderopvang.

Opvang kinderen uitgebreid

Andere ouders zijn aangewezen op eigen oplossingen. Dat is niet voor iedereen haalbaar. In sommige gevallen kan dat leiden tot ongewenste of gespannen situaties, bijvoorbeeld als (een van) de ouders of een kind kampt met psychosociale problemen, stress of ziekte. Voor die kinderen is er de mogelijkheid om opvang op maat te krijgen, op indicatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

School juist een fijne plek

In Apeldoorn is opvang voor de kinderen die voldoen aan een aantal criteria. Het gaat bijvoorbeeld om kinderen en/of ouders die door (sociaal)psychische problematiek niet om kunnen gaan met fulltime thuis zijn, waardoor onveilige en onwenselijk situaties ontstaan. Maatwerk houdt in dat er per kind bekeken wordt voor welke dagen of dagdelen opvang nodig is. Aanvragen kunnen worden gedaan bij school of het CJG. Ook als er zorgen zijn om kinderen of een gezin, kan contact op worden genomen met het CJG.

Meer info

Het CJG is te bereiken via de e-mail: [email protected] of via de telefoon: 055-3578875

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.