Ganzen uit de Maten verhuizen naar Drenthe vanwege de overlast die ze geven

Foto: Pixabay

De ganzen die bij de vijvers in de Schrijnwerkershorst leven, verhuizen naar een ganzenopvang in Drenthe. De gemeente heeft daartoe besloten omdat ze voor veel overlast zorgen.

Ganzen verhuizen

De ganzen zijn al een paar jaar onderwerp van gesprek. Daarom heeft de gemeente in het afgelopen jaar goed gekeken naar het gedrag van deze ganzen en de mogelijke overlast die ze daarmee veroorzaken. Uit het onderzoek blijkt, dat het gaat om een groep van 25 ganzen. Ze zorgen voor geluidsoverlast, paden en gazons liggen vol met uitwerpselen en de ganzen vallen fietsers en wandelaars aan.

Diervriendelijke oplossing

Maatregelen om ervoor te zorgen dat de ganzen weg zouden trekken, hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Zo zijn de eieren behandeld waardoor ze niet uit konden  komen. Ook een oproep om de ganzen vooral niet te voeren heeft niet geholpen. De gemeente heeft daarom naar een diervriendelijke oplossing gezocht. De hele groep ganzen wordt gevangen en ondergebracht in een ganzenopvang in Drenthe. Deze ganzen zijn groepsdieren, daarom worden ze allemaal weggevangen.  Dit gebeurt na de broedperiode, zodat de dieren zo min mogelijk stress ervaren. Vanwege de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen is niet precies aan te geven wanneer de ganzen kunnen verhuizen. Het kan daarom zijn dat dit pas in het najaar gebeurt. De omwonenden in de Schrijnwerkershorst zijn per brief geïnformeerd.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.