Aantal doden door corona met 18 gestegen tot 5440

Foto: Pixabay

Het officiële dodental door het coronavirus is met 18 gestegen. Sinds het begin van de uitbraak zijn zeker 5440 mensen overleden die besmet waren met het virus.

Overige cijfers

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 22 tot 11.307. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 42.627. Dat zijn er 245 meer dan op zaterdag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Het RIVM noemt het aantal Covid-19 patiënten in een asielzoekerscentrum in Sneek “opvallend”. Daar maakte de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst Fryslân eerder deze week melding van zeker 22 positieve gevallen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.