Yourcube is het Maatschappelijke Diensttijd-project van Stimenz

Foto: Pixabay

Goed nieuws! Jongeren van 14–27 jaar in Apeldoorn kunnen terecht bij Stimenz voor sociale zekerheid (MDT).

Yourcube

Het MDT-project heet Yourcube. In het kader van het Yourcube-programma kunnen jongeren werken aan iets dat ze willen ontwikkelen en dat betrokken is bij het sociale leven. Dus win, win!

Ervaring opdoen

Dit proces duurt 80 uur, wat een jongere in zes maanden kan verdelen op één werkplek of op meerdere werkplekken. Afhankelijk van jouw interesses en wensen ben je op zoek naar een geschikte werkplek. Er zijn vele mogelijkheden, bijvoorbeeld taalles geven of thuisbegeleiding, praktijkervaring opdoen in een daklozenopvang of een evenement organiseren. Yourcube biedt een veilige omgeving, er bestaan ​​tips en er worden regelmatig bijeenkomsten gehouden met andere deelnemers voor training of spel. Na afronding van het proces ontvangt de deelnemer een in Europa erkend certificaat met informatie over wat hij of zij heeft geleerd en gedaan.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.