Stichting Dierenhulp krijgt excuses en deel compensatie van PostNL

Foto: Dierenhulp

Nadat de media enkele weken geleden melding maakte dat poststukken van Stichting Dierenhulp spoorloos verdwenen en Tweede Kamerlid Dion Graus aan de bel trok bij de CEO Verhagen van PostNL, werd vanuit PostNL contact opgenomen met de vrijwilligersorganisatie.

Stichting Dierenhulp gehoord

“Wij waren verrast dat onze klacht nu wel gehoord werd. Een medewerker van PostNL nam contact op over deze vervelende zaak. Immers niet enkel de klant kreeg niet wat hij besteld had, wij als Stichting Dierenhulp waren het product, de portokosten kwijt en kreeg een slechte naam.”

Boetekleed

PostNL trok het boetekleed aan en liet duidelijk weten dat ook zendingen met een gering gewicht en met postzegels gefrankeerd simpelweg bezorgd dienden te worden. Navraag in de sorteercentra over de verdwenen zendingen leverde geen resultaat op. Geen artikelen die achter waren gebleven, geen gehavende enveloppen niets. PostNL heeft daarop gemeend om de vrijwilligers van Stichting Dierenhulp te compenseren door het beschikbaar stellen van een aantal sets postzegelvellen, waarmee zendingen op kosten van PostNL gefrankeerd kunnen worden.

Extra aandacht

Ook zal in sorteercentra extra aandacht komen voor dergelijke zendingen. “Het was een open gesprek. Wel blijft het jammer blijft dat daar eerst media-aandacht voor nodig is. Uiteraard gaat het om heel veel postzendingen per dag, en natuurlijk kan er altijd iets misgaan. Dat begrijpen wij ook, echter de frequentie waarin dit bij onze zendingen gebeurde was te hoog en zoiets kost ons op jaarbasis ongeveer 800 euro. En dat geld besteden wij liever aan het helpen van dieren in nood, waarvoor ook onze koopjeshoek in het leven was geroepen.” Aldus initiatiefnemer Mark Vos van Stichting Dierenhulp.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen