csv Apeldoorn wint in Kampen met 0-2 op regenachtige middag

Door Lex Oosterman – csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag, op een regenachtig en winderig sportpark, de wedstrijd tegen DOS Kampen bijna volledig gedomineerd.

Topstart

Vanaf de eerste minuut tot en met het einde waren de rood-gelen superieur aan de Kampenaren. Met bij vlagen voortreffelijk voetbal werd DOS vooral in het eerste halfuur vastgezet op eigen helft. Dat de stand heel lang op een magere 0-1 bleef steken is het enige verwijt dat je de Apeldoorners zou kunnen maken, want kansen waren er genoeg, meer dan genoeg zelfs.

Invallen

Invaller-doelman Daniёl Krosse moest pas na een half uur handelend optreden en dat deed de sluitpost uitstekend. “Ja, ik hoorde donderdag op de training dat ik in het elftal zat. Dean heeft deze week een kaakoperatie ondergaan. Ik was niet zenuwachtig, maar had wel een gezonde wedstrijdspanning. Ik train er hard voor en door de trainingen van Eric Huigen ben ik een stuk fitter geworden. Ik ben blij met de drie punten en natuurlijk met de nul.”

Kromkamp tevreden

Krosse keepte inderdaad een goede wedstrijd. Hij kreeg weliswaar niet al te veel te doen, maar wat hij deed zag er goed uit. Dat vond ook trainer Jan Kromkamp. “Ja, Daniёl keepte een goede wedstrijd. Je ziet ons elke week een beetje beter worden. We voetballen heel verzorgd en we willen ook graag voetballen. We creëren voldoende kansen maar aan de afwerking schort het nog wel. Dat moeten we veel beter doen. Nu bleef het te lang onzeker. Een klein foutje en het staat gelijk. Na de 0-2 was het gedaan. Dus we zullen in de training nog meer aandacht aan het afwerken geven.”

DOS Kampen trekt aan na rust

In de tweede helft leek het er even op dat DOS de wedstrijd wat meer naar zich toe zou trekken. Maar de Orderbosbewoners namen al snel weer het initiatief. Het combinatiespel bleef lange tijd op hetzelfde hoge niveau. De kansen bleven komen, maar het verlossende tweede doelpunt viel niet. DOS-doelman Kevin Dijkstra bleek bovendien in een uitstekende vorm te verkeren. Hij hield de Kampenaren lang in de wedstrijd, maar in de 81e minuut was Dijkstra kansloos op een inzet van Nigel Michels. De ijverige spits schoot met een fraaie voetbeweging csv Apeldoorn op een 0-2 voorsprong. Een meer dan verdiende driepunter en daar waren het handjevol aanwezigen op het kletsnatte sportpark de Maten het roerend over eens.”